Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 11:49 - "ГОСПОЖО ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ" - 3
Автор: giorgiocbr Категория: Политика   
Прочетен: 4761 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 29.02.2012 11:31


Пред Вас е третия от поредица постинги, посветени на държавите от Европейския Съюз и корупцията. Поредицата е провокирана от непрекъснатите обиди, които България понася от високомерни европейски политици, затънали до гуша в корупция и лобизъм, но иначе обичащи да размахват пръст.

Конкретния повод, откъдето идва и заглавието, e тъпото въпросче на една австрийска журналистка към Премиера, който сполучливо я нарече "Госпожо от Европейския Съюз".

Продължаваме с работата на Европейската Комисия относно ГМО и безопасността на храните.

1. Предистория на ГМО млекодобива

Чували ли сте някога за съкращението BST? Не? Маркетингова производна на думата BEAST /звяр/, BST е името на Волски хормон на растежа, генно модифициран. Инжекция с BST чувствително увеличава добива на мляко при кравите. Производителя „Монсанто” с години продава този хормон на фермери и животновъди, но в един момент BST нашумява и около него започват спорове и неприятен медиен интерес.

Европейски и американски експерти започват усилено да твърдят, че BST притежава „вълшебни” ефекти като увеличаването на количеството гной в млякото на животните, подпомагането на инфекции във вимето на кравите, и не по-малко важно – потенциално засилване на риска от рак на гърдата и простатата у хора, които пият натъпкано с BST мляко.

В резултат започва разследване на ключов международен регулаторен комитет, както и на регулаторите по безопасност на храните към Световната Търговска Организация. Предварителните екземпляри от изследваниято, докладите и мненията на на експертите, ангажирани със случая, е трябвало да бъдат разглеждани на закрити срещи в Съвместния експертен комитет по хранителните добавки към Световната здравна организация на ООН. Документите притежават особена ценност за замесените страни, и освен това са строго конфиденциални – участниците подписват декларация за неразкриване на работата и обсъжданията.

Защо тези обсъждания са ключови? През 1999 изтича забраната на Европейската Комисия за употреба на генно променения хормон. Експертния комитет съветвал международната комисия, която трябвало да реши дали да добави BST на „Монсанто” в нещо, наречено CODEX ALIMENTARIUS – международен списък на одобрените хранителни добавки /страхотна „добавка”, няма що.../.

 

2. Теч

През Май 1999 година, съвпадението на годината не е случайно с годината на изтичане на забраната на ЕК, кашон със иначе строго секретните документи пада от нисколетящ самолет право върху бюрото на разследващ журналист от английския „Обзървър”. Както и да са се оказали там, документите със сигурност са изминали интересен път. От архивите на СТО, през експертите на ЕК, откъдето са били задигнати /със или без съдействието на европейски чиновници – преценете сами/ и предадени под масата на „Монсанто”. Пресни и преки доказателства за опасна нова епидемия – инфекцията на науката с корпоративни пачки.

Купчината включва копия на писма, меморандуми и бележки от срещи, сочещи, че „Монсанто” е получила жизненоважни конфиденциални документи от международните регулаторни комитети, които трябва да дадат становище и по този начин да обезсилят забраната на ЕК, включвайки BST в Codex Alimentarius.

Скривалището на „Монсанто” съхранявало и конфиденциални /голям майтап/ тези на генералните директори на Европейската общност по храните и селското стопанство, както и анализ на британския фармаколог Джон Верол.

Скоро става ясен и човека, „напазарувал” теча от секретни документи. Името му е доктор Ник Уебър, участник в експертния комитет на ООН и служител на FDA – американската агенция по храните и лекарствата. Оказва се, че негов пряк началник във FDA е доктор Маргарет Милър. По-умните от Вас вече се досещат какво е работила доктор Милър преди това. Правилно. Доктор Милър е оглавявала лаборатория на „Монсанто”, изучаваща и рекламираща BST.

 

3. Какво пък ме касае мен?

Касае ви. През 1998 година „Монсанто” печели вота при гласуването на Експертния комитет. „Монсанто” получава право да продава натъпкано с BST мляко. Достъпа им до "секретните" заключения им позволява бърза реакция, правилна стратегия, както и включването в органите на "подводници" като доктор Лен Ритър, предложен на комитета лично от доктор Дейвид Ковалчик - босът по отношенията с регулаторните органи на "Монсанто".

Опитите на първите пионери в областта на правата на потребителя относно BST – канадски и американски организации, завършват с неуспех. Американската администрация по храните създава прецедент, развързващ ръцете на „Монсанто” на глобалния пазар – изрично забранява на млекопроизводителите да печатат етикети с надпис „Без BST” на млечните си продукти.

Последните изследвания с плъхове, детесителетие след изчезналите доклади, показват особеното мнение на плъховете по безопасността на BST. Особеното мнение на плъховете може би е продиктувано от дребните проблеми, причинени от давания им BST, като например:

-          кисти на щитовидната жлеза

-          проблеми с простата

-          проблеми с млечните жлези

-          нахлуване на BST директно в кръвта /това вече е готино/

Така че следващия път когато разчитате на това че Европейската комисия добре пази секретните си доклади относно отровите които ядем и пием, както и че чиновниците там ще вземат най-доброто решение във ваш и мой интерес, просто си преварете чаша вода.

Наздраве.

Наздраве и на вас, госпожо от Австрия, може и с чаша мляко.

 

 

Следва: Тони Блеър, лобизма и диктофоните

 





Гласувай:
3



1. анонимен - ngmcjpNMcZzGun
24.05.2011 23:02
Now we know who the sneisble one is here. Great post!
цитирай
2. анонимен - IlOsNAvWiE
25.05.2011 13:22
h5Ihrl <a href="http://dtlpifqbuaxn.com/">dtlpifqbuaxn</a>
цитирай
3. анонимен - qmsKjSHzTN
28.05.2011 17:22
Px6e7d <a href="http://rjilikqdgllq.com/">rjilikqdgllq</a>
цитирай
4. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
30.10.2012 21:41
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your giorgiocbr.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your giorgiocbr.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: giorgiocbr
Категория: Политика
Прочетен: 356552
Постинги: 77
Коментари: 1322
Гласове: 873
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930