Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2009 20:23 - ВИТОША, БРАКОНИЕРИТЕ И 50-ГОДИШНИТЕ ЛИФТОВЕ
Автор: giorgiocbr Категория: Политика   
Прочетен: 21382 Коментари: 42 Гласове:
8

Последна промяна: 28.02.2012 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Имам няколко дребни въпроса.

Утре е събота. Както винаги ще тръгна на поредния си поход из Витоша, но след няколко разговора с далечни познати които ходят пак на Витоша, пак на поход, само че с пушка в ръка, искам да попитам:

 

Запознато ли е ръководството на Природен Парк Витоша с бракониерството, превърнало се в приятно хоби и поминък за жителите на селата около Витоша, като Владая, Кладница, Студена и Рударци?

 

Отбелязан ли е силно намаляващия брой на популациите на глигани, сърни и пернат дивеч в районите около землищата на тези населени места? Ако да, защо данните не са подадени към съответните власти, и не е сигнализирана обществеността? Ако не, с какво се занимава всъщност ръководството на Парка, като например г-н Владимир Милушев – експерт по фауната?

Разполага ли с конкретни факти за развитието на въпросните отстрелвани популации г-н Милушев, какво е изражението на щетите от бракониерството в цифри, и ако не - как ще оправдае заемането на този пост?

 

Колко сигнали и информации за бракониерство са подадени до момента от органите, ангажирани със стопанисването на Парка и опазването на животинското разнообразие?

 

Приоритет в бъдещите планове на Парка ли са борбата с бракониерството, евентуалното обособяване на ловни зони и стопанства в граничещите с територията на Парка землища, сигнализирането на правоохранителните органи за съществуването на организирани и напълно незаконни ловни набези в територията на Парка?

 

С какво запълва работното си време г-н Юлиян Антонов от Дирекцията на Природния Парк, титулуван с гръмката длъжност „експерт по охрана на горите и земите от горския фонд”? Как точно се охраняват въпросните гори и земи, и в какво се състои дбре платената експертна дейност на г-н Антонов?

 

За десетките години, прекарани в туристически походи и зимни спортове на Витоша, нито веднъж не съм станал свидетел на охраняване на въпросните гори и земи. Ако не беше тъжно, дори щеше да е забавно да изпратя на г-н Антонов и г-н Милушев малко снимков материал от Владайска река в местността Златни мостове, където приятни хора с приятни джобни въдички ловят пъстърва вътре в Природния Парк, без да се притесняват от хорските погледи и Законите на България. Известен ли е този факт на г-н Антонов, и какви мерки е предприел лично той във връзка с този проблем? Ако не му е известен, поради какви причини въпросния господин получава своето трудово възнаграждение?

 

Защо ръководството на Парка продължава да харчи стотици хиляди левове за изследване на местообитанията на тритоните, и опити с неясно бъдеще за заселване на нови животински видове, вместо да инвестира време и средства в опазването на избиваните съществуващи популации от глигани, сърни и пернати?

 

Докога г-н директорът ще продължава да се отнася като "кон с капаци" към проблемите на Парка?

 

Докога г-н директорът ще продължава да се занимава с частната си фондация и заселването на червеногуши гъски в Калиакра, неглижирайки скандалните практики в поверения му от държавата Парк?

 

Докога г-н директорът ще продължава да е еколог-хардлайнер само по отношение на ски-зоната в парка, привлечен и поласкан от обществения интерес, микрофоните и камерите, и ще продължава да нехае за останалите 99,4% от територията на Парка?

 

Докога софиянци ще продължават да /не/ използват 50 годишни лифтове, гората ще страда от бракониерство, болести и безстопанственост, а пияни българи в камуфлажни дрехи ще обстрелват всичко което мърда в близост до селото им?

 

Не очаквам конкретни отговори, просто питам...




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Като си толкова отворен, защо не ...
21.08.2009 22:01
Като си толкова отворен, защо не покажеш снимки на това, което твърдиш, че се извършва? Или си един плювалник?
цитирай
2. анонимен - И още нещо...
21.08.2009 22:03
Отворко, 50 ГОДИШНИТЕ ЛИФТОВЕ не се стопанисват от парка. Стопанисват се от любимите ти офшорни "Витоша ски".
цитирай
3. giorgiocbr - Снимки за състоянието на планината има тук:
21.08.2009 22:03
http://www.prirodata.com/?page_id=72

Не претендирам че съм "отворен", но и не съм анонимна мижитурка.

Поздрави.
цитирай
4. giorgiocbr - Анонимна мижитурка 2,
21.08.2009 22:06
Любима офшорка нямам, камо ли пък "Витоша Ски". Любими са ми моите си фирми.

Ръководството на парка всячески спъва подмяната на съораженията, но понеже не съм "отворко" - просто ходя и карам на Боровец и Банско, и по малко из Европа.

Поздрави.
цитирай
5. giorgiocbr - Като говорим за снимки, ето:
21.08.2009 22:14
http://www.prirodata.com/?page_id=72&nggpage=2

Последните четири-пет илюстрират най-добре делата на ръководството, а и на тях не виждам омразните ти скиори и сноубордисти?

Това че нямам снимки на наркодилъри в момент на сделка, забранява ли ми да напиша, че такива съществуват?

Поздрави.
цитирай
6. анонимен - Вероятно глупостта ти е попречила ...
21.08.2009 23:11
Вероятно глупостта ти е попречила да видиш, че собственици на любимата ти офшорка "Витоша ски" са също собственици и на офшорката "Юлен" на Банско, където ходиш. Натам те тегли. Но може би ти си част от тях, не те знам кой си, за мен също си анонимен, колкото и да парадираш с името си.
цитирай
7. giorgiocbr - Ох, настина ли?
21.08.2009 23:15
От вас научавам! Ужас! Ама те не бяха ли също и спонсори на ски-федерацията, и на националните отбори по ски и сноуборд?

Банско не беше ли мястото което прие световна купа тази зима, и събра световния елит в ски-спорта?

От кое да съм част - от Витоша Ски, от Юлен, или от Банско? Както вече казах - имам си мои фирми, но явно те мързи да четеш.

Тегли ме... Тегли ме натам където е чисто, подредено, и има условия за качествена активна почивка.

Толкоз.

Поздрави, и се опитай да спазваш добрия тон въпреки гигантските пропуски във възпитанието ти. В противен случай ще се принудя да трия анонимните ти проблясъци на гениалност.
цитирай
8. анонимен - ekolog
21.08.2009 23:55
Уважаеми господине,
познавате отлично кой работи в Парка по имена, но си тълкувате задълженията им както ви отърва.
1. Защо задавате тези въпроси някъде в пространството, а не на съответните хора. Ако ги зададете на тях, то те ще ви отговорят колко много са направили за опазване на природата на Витоша! Включително и в борбата с бракониерите.
2. Преди да пишете вижте им правата. Съгласно българското законодателство защитените територии се управляват от техните собственици. Природния парк съгласно ЗЗТ и прилагането на ЗГ има на практика основно само ПР функции. Контрола в горския фонд се извършва от държавните лесничейства и районните дирекции на горите - така, че въпросите си за незаконния риболов е по- правилно да адресирате към тях.
3. Много ми е интересно откъде цитирате информацията за стотици хиляди лева дадени за опазване на тритони. Сигурни ли сте, че са били тритони, да не сте ги объркали с тиранозавър рекс или с някое друго животно. Такъв проект на Витоша засега не е провеждан и това е лъжа от ваша страна.
4. На Калиакра има средни корморани, но не и червеногуши гъски. И бихте ли ми казали коя е частната фондация на Директора. Аз уж го познавам, но не знам за такава :) Поне като лъжете, лъжете малко по- достоверно.
5. Може да питате Цеко Минев защо не ремонтира лифта, за което има разрешение и да го пусне в полза на софиянци.
цитирай
9. giorgiocbr - Еколог,
22.08.2009 00:02
Задавам тези въпроси в блога си, но са копирани и там където трябва. Дано получа отговор. Не мисля че дължа обяснения за това какво и къде пиша.

Информацията за гребенестия тритон е достъпна в сайта на Парка, поне доскоро беше. Проекта е на стойност 520.000 лева.

Фондацията на която г-н Белев е шеф, за което си призна в ефира на Нова телевизия, ще цитирам съвсем скоро за да сме максимално коректни.

Евентуалните допуснати от мен неточности не са умишлени, и ако има такива, ще се радвам да ми ги посочите. С факти, а не с епитети.

Благодаря.
цитирай
10. анонимен - и аз питам
22.08.2009 00:03
Питам каква е връзката между "Витоша ски" и "Юлен"
Питам кой има дялове в двете офшорки?
Питам колко кредити е раздала Първа инвестиционна и на кои хора и с какво са обезпечени?
Питам защо Стефан Юруков и Васил Калинов толкова активно подкрепяха застрояването на Витоша, вместо да решат проблемите на Витоша?
Питам защо някой си се вихри в черен ПР, което струва пари?
Питам защо ДАМС даде милиони на Цеко Минев, вместо да ги даде за масовия спорт?
Питам, но си мисля, че прокуратурата трябва да пита това? И мисля, че гражданите просто трябва да спрат да правят влогове и оборот на банката на Цеко Минев, защото тези пари се използват за разрушаването на Пирин и Витоша.
А и за последно - вижте в Гугъл ърт Пирин и кажете дали искате и Витоша да изглежда така?
цитирай
11. giorgiocbr - 10,
22.08.2009 00:06
Ако във въпросите ти се съдържат закононарушения, искрено се надявам виновните да го отнесат. Не съм адвокат нито на Цеко Минев, нито на Юлен, нито на Витоша Ски. Слабо ме интересуват.

Интересува ме планината и интереса на гражданите.

Мнението ми за Стефан Юруков и Васил Калинов го има в стара публикация в блога ми - "Сбогом, мистър Клийн...", и по въпроса за тези персони имаме пълно единомислие.
цитирай
12. keen - Не те ли интересуваха само фирмите ти?
22.08.2009 09:25
Откога си се заинтересувал от "интереса на гражданите"?
А доколкото си спомням, "Природата за хората" се интересува единствено от доходността на планината. Демек колко сухо, кеш, кинти могат да се смъкнат от експлоатацията на планината.
цитирай
13. giorgiocbr - Не знам откъде правите изводите си.
22.08.2009 09:37
Бихте ли ми посочили примери и факти относно твърденията ви за "Природата за хората"? Аз освен фотоизложбата на сайта им, не съм видял да имат друга активност свързана с някакви приходи, сухо, кинти и кеш.
цитирай
14. giorgiocbr - keen,
22.08.2009 15:34
Виждам че глупака си ТИ, затова отново да те попитам:

Посочи ми конкретни ФАКТИ с които да докажеш че Вежди Рашидов и Филип Цанов пропангадират "цицане" на кинти и темподобни глупости. Факти, а не общи приказки и простащини.

За първи и последен път ще оставя твой коментар в този му вид, в МОЯ блог.

Виждам че поради моята скромна личност дори си си направил труда да се регистрираш, отново анонимно, за да можеш да замеряш блог-пространството с помия и простащини.

Случайно да се казваш Тома Белев?

Поздрави.
цитирай
15. keen - И още нещо
22.08.2009 18:06
Не съм обществена личност и името ми няма да говори нищо на никого. Не те знам и теб кой си - потърсих в интернет, но намерих информация само за някакъв музикант (а с изключение на Митко Щерев, имам по-високо мнение за музикантите). Така че за мен и ти си един анонимник.

Просто не бих искал банда побъркани от алчност типове да съсипват планината, в която обичам да отморявам и в която ходя като в храм.
цитирай
16. giorgiocbr - Коментара ти ще изтрия заради нецензурните думи.
22.08.2009 18:12
Ето отговор:

Крадливи може би са твоите ръчички, я кажи от кого се криеш та си анонимен? Кийн, мистър Бийн? Я кажи защо така яростно защитаваш Белев, ти си той или двамата правите нещо заедно?

Сайта НИ? Кой е този наш сайт, и кой ти каза че имам нещо общо с тази асоциация? Пишман-еколозите си приличате, всеки който пише срещу вашите идоли, е обявяван за платен!

Това със средствата ако е написано точно така безспорно звучи глуповато, но нима не носят средства горите в Австрия, Швейцария, Италия, Германия, Норвегия, Швеция и къде ли още не?

Коментари трия заради просташките изрази в тях, нямам нищо против културна и аргументирана дискусия. На която обаче пишман-еколозите са показали че са неспособни.

Поздрави, Тома.
цитирай
17. giorgiocbr - Просто не бих искал банда побъркани ...
22.08.2009 18:17
keen написа:
Просто не бих искал банда побъркани от алчност типове да съсипват планината, в която обичам да отморявам и в която ходя като в храм.


Тук съм съгласен. Както и за още много неща, които изтрих заради просташките ти изрази.

Относно мен - ако се поуспокоиш и започнеш да се държиш нормално, ще те запозная с някои аспекти от публичния ми живот.

Като за начало:
http://apps.facebook.com/causes/217444/46378303?m=6d54c0aa

Поздрави, продължавай да дерзаеш по проблема с нервите.

цитирай
18. keen - Нали искаше факти?
22.08.2009 18:42
Дадох ти ги, а ти се фръцна, че съм те нарекъл така, както мисля за теб, и пак си изтрил коментара. Съжалявам, лицемерието ми е противно.

"Вашият сайт" наричам онзи, от който ми изсипваш линкове. От него е и цитатът. Няма нищо лошо в носенето на средства, но когато това се повтаря на всеки абзац, става тенденциозна маниерност, която не оставя съмнение за меркантилност на интервюирания.

Относно циганите, те са безспорен проблем, но по-големият проблем са онези, които им го позволяват. За мен разликата между бракониерите цигани и офшорки като "Витоша ски" е единствено в мащаба.

Между другото, наистина познавам Тома Белев, но твърде бегло, така че не защитавам лично него, а онова, което прави.
цитирай
19. giorgiocbr - Каузата за Западен парк се състои в залесяване и почистване,
22.08.2009 21:39
Това кой е причинил проблема - както и да е...

Сайта не е мой или наш, просто използвам линковете.

Не се "фръцкам". Блога ми се чете от изключително сериозни хора на които много държа, и не се чувствам длъжен да ги карам да четат простащините ти.

Да си жив и здрав, пази нервите.
цитирай
20. keen - "Серизони хора" ли?
24.08.2009 07:32
А като считаш, че се чете от сериозни хора, тогава защо им пробутваш такива несериозни лъжи?
цитирай
21. giorgiocbr - Мнението си е лично твое.
24.08.2009 09:14
На Витоша има и бракониери, и 50-годишни лифтове.

Къде в тази публикация видя лъжи, като в нея просто задавам въпроси?

Ако според теб вместо Тома Белев е виновно международното положение, проблема си е лично твой.
цитирай
22. анонимен - от Тома Белев
24.08.2009 18:05
Повтраям предложението си от предишният Ви постинг. Общият бюджет на ДПП Витоша за дейности е 150 000 лева и те се използват за всички дейности от плана за управление, които са в нашата компетенция, така че няма как да се плащат стотици хиляди лева за тритони или други подобни теми. Най-голямата част от нашите средства се използват за туристическа инфраструктура. Физическата охрана, която коментирате, е съгласно законите в отговорностите на МВР, регионалните дирекции по горите, държавните горски и ловни стопанства и общините. От години настояваме към дирекцията на парка да бъдат назначени горски стражари, но за съжаление до момента това наше желание не е удоволетворено поради недостиг на бюджет,
цитирай
23. giorgiocbr - Отговорил съм Ви в другия постинг,
24.08.2009 18:08
Още веднъж - благодаря за личния Ви отговор.

Проекта за изследване на голям и малък гребенест тритон и т.н. доскоро беше достъпен на сайта на Парка, към момента не мога да го намеря.

Поздрави.
цитирай
24. анонимен - ot Toma Belev
24.08.2009 21:59
Дирекцията на ПП Витоша изпълнява част от Националната ситема за мониторинг на биоразнообразието в България. На територията на парка се мониторират голям брой разстителни и животински видове, вкл. и земноводни. Системата за мониторинг обикновенно се извършва на базата на едно пълно картиране и описание извършвано от специалисти от БАН и последващо наблюдение извършвано от експертите от дирекцията и доброволци. Данните от това се предават в Изпълнителната агенция по околна среда за нуждите на националните доклади и докладите до Европейската агенция по околна среда.
цитирай
25. giorgiocbr - Така е, проекта беше изпълняван от БАН.
24.08.2009 22:29
Отдолу при "финансиране" стоеше името на ДПП"Витоша", това е което прочетох аз.

Все пак обикновените туристи и сноубордисти като мен търсят съвсем други неща от планината, за което не можем да бъдем обвинявани. Още повече, Вие бяхте свидетел как господата от БАН, присъствали на общественото обсъждане на плана за ски-зоната в НСА, за пореден път повториха че Витоша е най-изследваната и познавана планина. При това положение не може да не оставам в леко недоумение как за изследвания на флората и фауната има пари, а за удобства за хората - няма. И то за изследвания на позната и вече изследвана флора и фауна. Все пак...

При цялото ми уважение към БАН, не ми е приятно пътеката от Воденицата към Бай Кръстьо вече месец да е препречена от огромни паднали дървета, а тази за Златните мостове да е изровена от пороите.

Между другото, в събота бях на Черни Връх, и на връщане до пътя /на около 2км преди Драгалевци/ забелязах големи групи роми, които режеха и събираха дърва. Какъв е техния случай?

Благодаря, поздрави.


П.П. Не Ви прави чест да се държите така, говоря за общественото обсъждане в НСА. Какъвто и да е Филип Цанов /не го познавам лично/, длъжността Ви задължава да се държите по достоен и възпитан начин, особено пред публика.
цитирай
26. анонимен - от Тома Белев
27.08.2009 15:53
Знам, че държането ми не винаги е лицеприятно и учтиво. Съжалявам, че съм направил лошо впечатление, но не дължа уважение на хора които палят заслон в планината за да може после да го снима и разпространява информация от типа "как никой не се грижи за Витоша".
цитирай
27. анонимен - случаен
01.11.2009 14:00
Гошо, прочетох почти всичко което си постнал, има истина, има и недомислици,но в краина сметка в мен се насади убеждението,че генерираш само шум с многото и нескончаеми приказки които си изговорил тук, с цел да бъдеш забелязан от подходящите хора и привличен към голямата игра
по-кротко,единственото което можеш да спечелиш е някоя и друга разходка по витоша в некои багажник
цитирай
28. giorgiocbr - Ихааааа
02.11.2009 13:52
Това заплаха ли е? Ако е заплаха, добре, защото умрях от смях.

Напиши си името и данните, та да си направим една среща и да го видим този багажник.

С най-добри пожелания:

Георги Харизанов
цитирай
29. анонимен - sme6nik si i takuv 6te umre6
07.11.2009 23:56
аве тъпчо, направих си труда да прочета всичкия излишен шум които вдигаш около себе си, смешен си, а ще доиде пролет и винаги мога да те намеря на писта в калояново,с разликата,че тогава разходката ше е в средна гора или Балкана
цитирай
30. giorgiocbr - Ехееее,
09.11.2009 08:50
За Ваша информация на така наречената "писта" в Калояново нямам навик да ходя, предпочитам по-хубави от нея.

Ако искате се представете, та да взема и аз да се поинтересувам от Вас и да се запознаем най-накрая. Може и аз да Ви заведа на разходка, все пак постинга е за Витоша, ще Ви запозная отблизо с проблемите. Не се дръжте като страхлив анонимен неграмотен мишок.

А и защо ще ме намирате чак напролет, сега какво му е на времето?

Поздрави.

Георги Харизанов
цитирай
31. анонимен - LzyoxUnyBFyoPW
25.05.2011 06:47
Got it! Thknas a lot again for helping me out!
цитирай
32. анонимен - aqmANJCE
25.05.2011 08:06
YouВ’re the one with the barnis here. IВ’m watching for your posts.
цитирай
33. анонимен - mqlZdiAiGs
25.05.2011 15:13
CrecX0 <a href="http://ruyaxovzdriy.com/">ruyaxovzdriy</a>
цитирай
34. анонимен - PJPnPJEhl
25.05.2011 15:28
ReJfaR <a href="http://ueswvrljjvby.com/">ueswvrljjvby</a>
цитирай
35. анонимен - OxsLjiuhaXWdbW
26.05.2011 18:15
qQoWm2 , [url=http://ftqmaekspccq.com/]ftqmaekspccq[/url], [link=http://xhgstobokbnr.com/]xhgstobokbnr[/link], http://uspywiycchwu.com/
цитирай
36. анонимен - rJPBKxixQgo
26.05.2011 18:44
SrNagG , [url=http://bymearzzdnnw.com/]bymearzzdnnw[/url], [link=http://pftfbmcsfyra.com/]pftfbmcsfyra[/link], http://uflbebwysild.com/
цитирай
37. анонимен - WLxdYuXtRnoKm
28.05.2011 16:43
J5GfST <a href="http://jhieayxomdac.com/">jhieayxomdac</a>
цитирай
38. анонимен - uOWyMUhYSJklPpYh
28.05.2011 17:40
cIjDzu <a href="http://zmjulwnymgfa.com/">zmjulwnymgfa</a>
цитирай
39. анонимен - HYiPazwFDKWBCMKmR
31.05.2011 19:30
tI43no , [url=http://zafcaofgcbwi.com/]zafcaofgcbwi[/url], [link=http://hcqldcjbbhsd.com/]hcqldcjbbhsd[/link], http://vcxgrrutqmbi.com/
цитирай
40. анонимен - dvsOuoxGkxnEKPmSAu
31.05.2011 20:25
jJegW7 , [url=http://lynixtnqoxhp.com/]lynixtnqoxhp[/url], [link=http://pawkpiowbonu.com/]pawkpiowbonu[/link], http://sgdivuiocznl.com/
цитирай
41. momchil - Мисля, че анонимните коментиращи ...
17.02.2012 18:42
Мисля, че анонимните коментиращи са именно цитираните в поста господа.
цитирай
42. анонимен - Отговор
21.02.2012 09:33
Ако си направиш труда да отвориш и прочетеш нормативната уредба ще разбереш, че охраната на природните паркове се осъществява от държавните горски и ловни стопанства, с чиито територии се припокрива територията на съответния природен парк - в случая - ДГС София, ДЛС - Витошко - Студена и ДГС Радомир.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: giorgiocbr
Категория: Политика
Прочетен: 357035
Постинги: 77
Коментари: 1322
Гласове: 873
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930